Szárítógép: szükség, vagy luxus?

Senkinek sem kell bemutatni, milyen érzés, amikor a lakásban álló ruhaszárítót kell nézegetni, sokszor napokig is – ha nincs fűtés, de kint már hideg van – ráadásul még az illatuk is hagy maga után némi kívánnivalót három nap után, és meg sem szárad. Sokszor nem tudunk végigmenni úgy a lakáson, hogy vállfán ringó ruhadarabba ne ütköznénk, vagy  zoknik lógnak a fejünkre fürdés közben.

Nos, ezek nem éppen felemelő érzések, a látványról nem is beszélve.

Ekkor szokott eszünkbe jutni a gondolat, hogy talán mégis – eddigi hiedelmeinkkel ellentétben – szükségünk lenne egy szárítógépre.

Ne legyen lelkifurdalásunk, jó a tipp!

Ma már egyáltalán nem számít luxusnak a szárítógép, egyre több háztartás alapvető eszköze. Ha szükségünk van rá, mindenképp megéri a befektetés, a későbbiekre nézve, de már a beüzemelés napján is érezni fogjuk „jótékony hatásait testre, lélekre”!

 

Melyiket válasszam?

Több féle gép közül választhatunk,működésüket illetően is.

 

  • külső szellőztetéses
  • kondenzációs szárító
  • hőszivattyús szárító

Ebben a tekintetben a nagyon leegyszerűsített, ám lényeges különbség, hogy a szellőztetős típushoz kell egy cső, mely a párás levegőt elvezeti – hogy a szabadba engedje. A másik kettő típusnak belső tartálya van (régebbi kondenzációsóknak még nem volt!), melybe begyűjti a kicsapódó párát. A hőszivattyús változat olyan elven működik, mint egy hűtőszekrény, tehát a meleg levegőt keringeti zárt rendszerében, majd lehűti és párátlanítja.

A szellőztetéses típust mi nem ajánljuk, annál korszerűbb ma ár a másik két rendszer. A hőszivattyús – bár drágább is – kevesebb áramot használ bármelyiknél. A kondenzációs és a hőszivattyús szárítóknál valóban puha, lágy és kevésbé gyűrött ruhákra számíthatunk.

Működésükkel kapcsolatban számos praktika létezik, hogyan tehetjük valóban hasznossá saját magunk számára a szárítógépeket, száraz és viszonylag gyűrődésmentes ruhákat produkáljunk, bosszankodás nélkül. Ha ötletekre, tanácsra lenne szükség, Ügyfélszolgálatunk örömmel segít.

Kíváncsi? Nézze meg a megbízható szárítógépeket >>